In Interiør on
22. mars 2018

Ny rentbrennende peis og et par smarte tips!

I samarbeid med Maxbo Karihaugen

Ny peis kom i hus rett før sprengkulden inntraff – Denne er fra Maxbo Karihaugen (adlink). Peisen skulle egentlig males hvit, men vi synes den var så fin som den var

Det er kanskje ikke vår helt enda, men jeg synes vi er et godt steg nærmere! Jeg er nok ikke den eneste som er klar for varmere temperatur og lysere dager, sistnevnte har jo allerede begynt å komme seg veldig.

Vi fikk ny peis rett før den værste kulden inntraff, denne er rentbrennende og mye mer effektiv enn den gamle vi hadde. I tillegg holder den på varmen etter at vi er ferdig å fyre, noe som gjør at vi bruker mye mindre ved.

Tips nummer én som jeg tenke å dele med dere i denne forbindelse er at Oslo Kommune bidrar med inntil 6000,- i tilskudd hvis man bytter til en mer miljøvennlig peis. Det er veldig enkelt å søke, det eneste man må passe på er å søke og eit. få innvilget tilskudd før man evt. kjøper ny peis. Les mer om dette her.

Jeg elsker å komme hjem til dagslys inn i stuen! Vi har også malt veggen bak sofaen i fargen kalkgrå og resten av stuen i kalk, begge i Lady Supermatt. Resultatet ble veldig fint og tidløst. Fargene er kjøpt hos Maxbo Karihaugen.

Tips nummer to jeg tenkte å dele er basert på at et av nyttårsforsettene til meg og Mats som er å bli flinkere til å bake hjemmelaget brød, jeg realiserte brød nummer én i dag og det smakte himmelsk. Brødet er laget på speltmel som jeg synes gir mye saftigere brød som også holder seg bedre.

Oppskriften var som følgende:

  • 650 g speltmel (siktet)
  • 250 g speltmel (sammalt)
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 50 g chiafrø (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 1 liter lunket vann
  • 1 pakke tørrgjær

Bland alt sammen (det skal ikke eltes) og la det heve en liten time, lag rundstykker eller brød og la det etterheve i 45 minutter. Stekes på 225 grader i 35 minutter 🙂 Anbefaler å fryse ned det du ikke skal spise, da holder deg seg aller best.

Nyt kvelden videre!

//Maria

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Du vil kanskje også like

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial