3 vaner for bedre tid i hverdagen!

Med fulltidsjobb, instruktørjobb på Sats og x-antall hobbyprosjekter får jeg ofte spørsmål om hvordan jeg får tid til alt. Og en ting er sikkert og det er at jeg ikke er noe supermenneske, men jeg er over gjennomsnittet opptatt av vaner og teknikker for å få mer verdi ut av tiden min. 

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele tre vaner som har mye å si for hverdagen min.

1. Sove med mobilen på et annet rom enn soverommet:

Forskning viser at vi sover i snitt 20 minutter mindre hvis vi har mobilen på soverommet. Jeg begynte å legge mobilen utenfor soverommet for ca. 3 år siden og det er kanskje den vanen som påvirker hverdagen min aller mest.

For hva er vel verre enn å legge seg og stå opp til sterkt lys på en skjerm og masse meningsløs “skrolling”? Jeg var på god vei til å bli en sånn person men tok tak i det og med litt viljestyrke så ligger nå mobilen fast på vaskerommet om natten. 

Meditasjon: 

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men etter å ha gjort dette i hele 2020 er jeg hekta. Hvorfor? Jeg tror det handler om at vi har en tendens til å gå litt på autopilot i hverdagen og ha det for travelt til å stoppe opp å se det store bildet.

Jeg er veldig opptatt av å bruke tiden min på de tingene som er viktigst for meg, mine verdier og mine mål. Jeg synes det er vanskelig å vite hva dette er hvis jeg ikke stopper opp i blant, derfor er meditasjon gull for meg.

Jeg bruker jeg appen headspace i 5 minutter om morgenen.

90-dagers mål:

For meg er det viktig å ha en retning på det jeg gjør, derfor bruker jeg 90-dagers mål både på jobb og privat.

Et kanskje litt uvanlig 90-dagers mål jeg hadde før jul var å kjøpe hus i Lofoten, da passet jeg på at det jeg brukte tiden min på bygget opp under det.

Et annet 90-dagers mål kan være å prioritere venner og familie mer eller å lære seg noe nytt på jobb. Poenget er at dette 90-dagers målet fungerer som en rettesnor de neste 90 dagene. Nøkkelen er at man skal prioritere tiden sin etter dette 90-dagers målet som innebærer å forsøke å prioritere bort det som ikke leder deg dit. 

Håper rådene var til nytte, ha en fin dag videre!

//Maria

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *