Aarhus guide!

Innlegg i samarbeid med Visit Aarhus

Jeg har alltid vært utrolig glad i Danmark. Jeg synes folkene er så avslappet og vennlige der, i tillegg er danskene veldig flinke på dette med “hygge”. Det er med andre ord ikke noe problem å slappe av og få feriefølelsen i Danmark. For et par helger tilbake var vi i Aarhus og Djursland og jeg tenkte å dele mine beste tips fra turen med dere!

Høydepunktene fra Aarhus var:
1) Å spise på Aarhus Street Food. Vi spiste både lunsj og middag her og det var så mye god mat her, spesielt mye god Vegetarmat!

2) Besøke sjarmerende Møllestien! Denne gaten var superkoselig, tenk å bo her <3

3) Takterassen “Salling Rooftop” som er en restaurant og et utsiktspunkt med utsikt over hele Aarhus! Når vi var der hadde de utendørs livekonsert. Jeg anbefaler å ta en glass vin og nyte utsikten over Aarhus her 🙂

4) Besøke Botanisk hage og gamlebyen som ligger like ved! I gamlebyen har de laget museum av leiligheter fra ulike tiår hvor du kan se akkurat hvordan ulike familier og studenter levde for noen tiår tilbake, veldig fascinerende!

I tillegg bugner det av gode spisesteder i Aarhus. Her er det nesten bare å gå inn hvor som helst 🙂 Jeg kan anbefale Nordisk Spisehus, Basso Aarhus og Restaurant Gastrome,

Høydepunkter fra Djursland og Ebeltoft:
Siste natten tilbrakte vi i Ebeltoft, som ligger en drøy times busstur fra Aarhus og som dermed er perfekt å kombinere med en tur til Aarhus. I tillegg ligger det i retning flyplassen, så det er veldig praktisk begynne eller avslutte turen der.

1) En skikkelig digg brunsj i gågaten (alle stedene er koselige):

2) Kveldstur langs stranden: Ebeltoft ligger langs kysten og det er perfekt å gå tur langs stranden der.

3) Besøke glassmuseet! Danmark er veldig kjent for glasskunst, og det er utrolig fascinerende å se hvordan ulik glasskunst blir til, skikkelig håndverk.

I sum besto denne turen av lave skuldre, mye god mat, kulturelle innspill og “hygge” som danskene ville sagt. Det fine med Aarhus er at man kan fly direkte fra Gardermoen og kombinere turen med Djursland med buss og da får man ganske mye ut av en langhelg!

Og helt til slutt litt info om hotellene vi bodde på:
Aarhus: Comwell: Et supersentralt hotell midt i Aarhus med utsikt over hele byen!
Ebeltoft: Langhoff & Juul Boutique Hotel: Et hotell helt nede ved havet med sjøutsikt. Anbefaler også å teste restauranten der!

//Maria

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *