Blogg

Mine Lofoten favoritter!

Flere av dere har ønsket dere en ny Lofoten-guide, jeg har derfor laget en guide til dere med mine absolutte favoritter. Etter 6 år på rad med Lofoten-ferie begynner det å bli noen 🙂

Tipsene er gruppert etter sted slik at du ser hva som kan gjøres på samme lokasjon.

Når vi er på tur prøver vi alltid å finne litt “skjulte perler” samt styre unna de største turistflokkene. Det er selvsagt litt vanskelig i Lofoten, men et godt tips er å gå turene veldig tidlig eller veldig sent (før 07:00 eller etter 23:00, da får man også utrolig fint lys!)

1. Reine:

Tur opp Reinebringen:

Det er ikke tilfeldig at vi har kjøpt oss hus på dette vakre stedet! Nå har de lagt sherpatrapper opp til toppen så denne turen er veldig overkommelig for alle! Dette er kanskje den mest populære turen i Lofoten så her er det virkelig lurt å gå den tidlig eller sent.

I Reine anbefaler jeg også å spise fiskeburger på Anitas Fiskeburger, der har de lokal mat til en overkommelig pris!

En tur vi ikke har gått, men som fortjener en plass på denne listen er Helvetestinden, du kommer deg dit ved å ta båten fra Reine Fergekai inn i Reinefjorden, les mer om fergeruten her. Denne turen skal vi definitivt gå i år:

2. Svolvær:

I Svolvær er det mange fjell å bestige, en klar favoritt Kongstindan som dere ser under:

En annen fantastisk topp i Svolvær er Tjeldbergtinden, den er bare 349 moh men har fantastisk fin utsikt, vi tok med oss frokost og kaffe på termos hit tidlig en morgen, det kan virkelig anbefales:

En siste anbefaling for Svolvær er Fløya, som kanskje er Svolværs mest kjente topp, jeg anbefaler å gå denne ved midnatt i midnattssola. Djevelsporten som dere også ser på bildet under finner du på vei opp til Fløya og er ganske ufarlig å gå ut på, bare vær litt forsiktig 🙂

Et siste tips til Svolvær er å telte på Silstrand, det er en skjult teltplass for de lokale med privat strand:

Du kommer deg ikke til Silstrand med bil men kan parkere 10 minutter unna, det ligger heller ikke inne på Google Maps, men alle de lokale vet hvor det er så bare spør noen. Litt jobb, men verdt det for å ha sin helt egne strand å telte på.

4. Henningsvær:

Like i nærheten av Svolvær finner dere sjarmerende Henningsvær, i tillegg til å vandre i de koselige gatene i Henningsvær vil jeg også anbefale en tur opp på Festvågtinden med utsikt over den lille “byen”.

I Henningsvær har jeg to favoritt-spisesteder: Lysstøperiet (for fantastiske kaker) og Trevarefabrikken for avslappet stemning og god mat.

5. Flakstad:

Flakstad må være verdens vakreste plass å telte på, bare se under! Et godt tips er å gå helt innerst til høyre på stranda for å telte (altså til høyre for den vanlige teltplassen). Her er det både langt færre folk og helt gratis å telte. Bare husk å ta med deg søppel så blir alle fornøyde! 🙂

Når du først er ved Flakstad må du oppleve Hustiden:

Hustinden er en medium vanskelig tur med en helt fantastisk utsikt. Det er en av de aller fineste turene jeg har gått i Lofoten og jeg vil definitivt anbefale å kombinere den med overnatting på Flakstad.

To andre spørsmål jeg ofte får er:

Når bør man reise til Lofoten?

Jeg pleier å anbefale mai til september, for færre turister anbefaler jeg mai eller september og for mest mulig sol anbefaler jeg de to siste ukene av juli eller de to første i august. Jeg har vært der de to siste ukene i juli de siste årene og det har nesten alltid vært sol.

Hvordan bør man reise til Lofoten?

Det aller beste er å ta fly til Leknes, et alternativ som antagelig er litt rimeligere er å ta fly til Bodø og deretter fergen over til Reine. Du kan komme deg rundt i Lofoten både med bil og buss 🙂

Et annet generelt tips jeg har er å bestille all overnatting veldig tidlig hvis ikke dere skal bo i telt. Jeg vil anbefale å bestille så mye som et halvt år i forveien hvis du har mulighet til det.

Sånn, det var mine beste tips for denne gang, jeg håper dere likte guiden, jeg har også laget en guide tidligere som dere kan sjekke ut her. Sjekk også gjerne ut min Instagram for flere bilder og inspirasjon og send meg en DM hvis dere lurer på noe mer.

//Maria

3 vaner for bedre tid i hverdagen!

Med fulltidsjobb, instruktørjobb på Sats og x-antall hobbyprosjekter får jeg ofte spørsmål om hvordan jeg får tid til alt. Og en ting er sikkert og det er at jeg ikke er noe supermenneske, men jeg er over gjennomsnittet opptatt av vaner og teknikker for å få mer verdi ut av tiden min. 

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele tre vaner som har mye å si for hverdagen min.

1. Sove med mobilen på et annet rom enn soverommet:

Forskning viser at vi sover i snitt 20 minutter mindre hvis vi har mobilen på soverommet. Jeg begynte å legge mobilen utenfor soverommet for ca. 3 år siden og det er kanskje den vanen som påvirker hverdagen min aller mest.

For hva er vel verre enn å legge seg og stå opp til sterkt lys på en skjerm og masse meningsløs “skrolling”? Jeg var på god vei til å bli en sånn person men tok tak i det og med litt viljestyrke så ligger nå mobilen fast på vaskerommet om natten. 

Meditasjon: 

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si det, men etter å ha gjort dette i hele 2020 er jeg hekta. Hvorfor? Jeg tror det handler om at vi har en tendens til å gå litt på autopilot i hverdagen og ha det for travelt til å stoppe opp å se det store bildet.

Jeg er veldig opptatt av å bruke tiden min på de tingene som er viktigst for meg, mine verdier og mine mål. Jeg synes det er vanskelig å vite hva dette er hvis jeg ikke stopper opp i blant, derfor er meditasjon gull for meg.

Jeg bruker jeg appen headspace i 5 minutter om morgenen.

90-dagers mål:

For meg er det viktig å ha en retning på det jeg gjør, derfor bruker jeg 90-dagers mål både på jobb og privat.

Et kanskje litt uvanlig 90-dagers mål jeg hadde før jul var å kjøpe hus i Lofoten, da passet jeg på at det jeg brukte tiden min på bygget opp under det.

Et annet 90-dagers mål kan være å prioritere venner og familie mer eller å lære seg noe nytt på jobb. Poenget er at dette 90-dagers målet fungerer som en rettesnor de neste 90 dagene. Nøkkelen er at man skal prioritere tiden sin etter dette 90-dagers målet som innebærer å forsøke å prioritere bort det som ikke leder deg dit. 

Håper rådene var til nytte, ha en fin dag videre!

//Maria

Slik får du tid til trening i en travel hverdag!

For mange er det fort gjort å nedprioritere trening når man har det travelt. Men ofte er det når vi har det travelt vi trenger trening som mest, for å koble av, se det store blikket og lettere kunne prioritere tiden vår riktig.

Jeg har selv en travel hverdag med mange baller i luften men prioriterer alltid trening. Og jeg har opparbeidet meg noen smarte grep som gjør det enklere å få tid til trening i en travel hverdag!

Mine beste råd til trening i en travel hverdag kommer her:

Planlegg treningen: Som med alt annet her i livet er planlegging alfa omega! Jeg anbefaler å planlegge treningen hver søndag, legg inn nøyaktig i kalenderen når du skal få trent. Bare med dette enkle grepet øker du sannsynligheten vesentlig for at du får trent!

All trening er bra!: Jeg tror mange har altfor høye krav til både lengde- og form på treningsøktene sine noe som kanskje gjør at man dropper de helt! Husk at en 20 minutter gåtur med høy puls er mye bedre enn ingen gåtur med høy puls! Du skjønner tegninga, jeg kjører ofte 25 minutters økter på treningssenteret og er på ingen måte skuffet over meg selv etter det.

Ha noen faste 30 minutter “go-to-økter”: Når man har mye å gjøre frister det mest sannsynlig lite å sette sammen veldig kreative økter, da anbefaler jeg å ha noen faste korte økter på notatfeltet på mobilen som man bare kan gjennomføre uten å tenke så mye.

Eksempler på korte økter jeg digger: 4*4 intervaller, 2min*8 intervaller, sirkeløkt med 6 ulike styrkeøvelser som du gjør 3 ganger av eller lignende!

Benytt deg av transporttrening: Transporttrening vil si å gå, jogge eller sykle en strekning du uansett må bevege deg. For et par år siden sluttet jeg med månedskort og går i stedet, og elsker det! Om du ikke har muligheten til det anbefaler jeg å alltid prøve å bytte ut bilturen med å gå eller sykle, mer miljøvennlig er det også!

Kombiner trening med noe sosialt: Jeg elsker kveldsturene mine med venninner! Jeg anbefaler virkelig å invitere en venninne eller kompis på en lang gåtur å bare skravle, det er superkoselig og du får også sneket inn litt aktivitet!

Kartlegg når på dagen det er best for deg å trene: Mange sverger til morgentrening, men hvis du overhode ikke er et morgenmenneske anbefaler jeg å tenke litt over når det er mest fristende å trene slik at du legger best mulig til rette for at treningen faktisk gjennomføres. For min del trener jeg ofte rett etter jobb eller en halvtime midt på dagen!

Utnytt morgentimene i helgene: Hva er vell bedre enn å starte lørdagen med en løpetur før alle andre har stått opp? Det trenger ikke være klokken 7, men det er faktisk overraskende få mennesker ute klokken 9 i helgene. Jeg tørr å påstå at dette er noen av de vakreste timene, i alle fall nå på vinteren! I tillegg får du utrolig mye ut av dagen ved å komme deg opp bare litt tidligere i helgene!

Minn deg på at de gode idéene ofte kommer når vi kobler av: Når det står på som verst og det siste du føler du kan prioritere er trening så synes jeg faktisk du skal ta deg en løpetur! Tro meg, du vil ikke angre! For det er ofte når man føler at man virkelig ikke har hodet over vann man trenger en løpetur, det er bare viktig å minne seg på det når man står midt oppi det.

Sånn, det var mine beste råd til trening, lykke til, og husk at litt er bedre enn ingenting 🙂

//Maria

10 tips til en bedre hverdag!

I dag har jeg lyst å dele mine 10 beste tips til en bedre hverdag med deg, de er som følgende:  

 1. Nok søvn: Jeg anbefaler å bruke en alarm også for når du skal legge deg og å ha mobilen på et annet rom en soverommet.
 2. En gå- eller joggetur hver dag: Det er utrolig hvor mange problemer som kan løses eller hvor mange nye idéer som kommer når vi bare beveger oss litt!
 3. Frukt og grønt til hvert måltid: Jeg føler meg så mye bedre når jeg spiser riktig, dessuten blir kroppen glad når den får god og ren næring!
 4. Vær med venner og familie som gir deg positiv energi: Nære relasjoner er viktig for å ha det bra i hverdagen husk særlig på å prioritere relasjoner som heier på deg og dine mål!
 5. Sett av tid til å gjøre ingenting: Dette er superviktig og må inn i kalenderen det også.
 6. Ha fokus på tre mål de neste 90 dagene: Kaos og stress skyldes ofte at vi skal gjøre litt av alt, jeg anbefaler og ha fokus på tre overordnede målsetninger de neste 90 dagene, skriv de ned og legg de på nattbordet så du ser de hver dag. Alt som ikke leder deg til disse tre målene kan vente 
 7. Ha et bevisst forhold til tekniske dupeditter: La mobilen ligge igjen i jakken når du er på besøk, ha den gjerne på et annet rom en der du oftest oppholder deg hjemme og jobb med å redusere tid foran mobil og skjerm.
 8. Sett av tid til å gjøre det du liker aller best: Om det er TV-serier, strikking eller hva som helst sett av tid til det. Jeg elsker å gå tur i fjellet (som på bildet) og prøver å få til i alle fall en tur i måneden!
 9. Lytt og lær til andre inspirerende mennesker: Jeg elsker å bli inspirert av andre og lytter mye til podcaster, mine favoritter er: Kostholdspodden, Treningspodden og Ingefær Podcast
 10. Bruk en todo-liste: Skriv ned alle gjøremål du kommer på i en liste, jeg anbefaler appen “Google Keep” som har avhukingsbokser!

Sånn, det var mine beste råd, håper du får nytte av de 🙂  

//Maria

Løpeglede i høst- og vintermånedene!

Når dagene blir kortere og temperaturen lavere opplever mange at terskelen for å komme seg ut på løpetur blir høyere!

Men oppsiden med å komme seg ut på løpetur kan faktisk være desto større. I kalde vintermåneder blir det ofte mye innesitting og da er det lite som gjør så godt som en løpetur i frisk luft, i tillegg er det en skikkelig humørboost!

Gjennom min tid som løpeinstruktør har jeg opparbeidet meg noen gode råd som forhåpentligvis kan gjøre terskelen for å komme seg ut på løpetur litt mindre for deg:

Gjør løpingen sosial: I en travel hverdag er det ingenting jeg liker bedre enn å “slå to fluer i en smekk”. En rolig joggetur i skogen med en venninne er en super måte å komme seg ut på. I tillegg er det vanskeligere å droppe ut hvis man har en avtale.

Start dagen med en morgentur: På vinteren blir vi ikke vekket av naturlig dagslys, da kan en morgentur være en super måte å få kroppen i gang på. Legg treningstøyet frem dagen før og start dagen med en halvtimes løpetur, jeg garanterer tidenes beste start på dagen!

En løpetur i høstfarger er virkelig fantastisk!

Utnytt helgene: I vintermånedene er det ofte mørkt store deler av dagen, når sola står på sitt høyeste er vi ofte inne på jobb eller skole. Derfor er det ekstra viktig å prioritere å komme seg ut når vi har fri i helgen, både for bevegelse men også for litt sollys og vitamin D.

Varier treningen: Dette gjelder for all løping, men er så viktig at jeg velger å gjenta det her. Variasjon = Motivasjon. Varier løpeøkten med rolige langkjøringer, intervaller, bakkeintervaller eller trappeløp. Det bidrar dessuten også til å redusere skaderisikoen.

Ha respekt for “glatta”: Hvis løpeturen skal bli en god opplevelse er det viktig å ha riktig skotøy, å falle på isen er aldri gøy, men desto verre med stor fart! Invester derfor i et par gode løpesko.

Tenk på den deilige følelsen etterpå: Etter endt løpeøkt pleier jeg alltid å kjenne litt ekstra på den deilige følelsen slik at jeg kan bruke den som motivasjon til neste løpetur.

Ikke gjør det så komplisert: Og sist men ikke minst: “Just do it”, det viktigste er ikke hvor langt eller fort du løper, men at du kommer deg ut i frisk luft.

Jeg håper dette var til inspirasjon, jeg oppfordrer deg til å sende melding til en venninne og spørre om neste venninnedate skal være en rolig løpetur!

God løping!

//Maria

Tips til teltturen

Jeg har lenge hatt lyst å lage et innlegg om telting for nybegynnere, litt fordi jeg ikke fant et slik innlegg selv første gang jeg skulle på tur, så derfor prøver jeg meg på et innlegg om telting for nybegynnere (av en nybegynner…).

Fra stranden på Flakstad, vi slo opp teltet like til høyre for campingen, her er det langt færre folk og gratis å telte 🙂 Fineste teltopplevelsen så langt!

Hvis du telter på Flakstad må du få med deg Hustinden, her står jeg å ser ned på teltplassen på Flakstadstranden!

Det kanskje aller viktigste er hva man skal ha med seg og da vil jeg anbefale:

 • Varme klær: Første telttur hadde jeg med meg altfor lite klær, det blir ofte minusgrader på natten selv på sommeren, så ta med ull og gjerne plagg du kan ta lag på lag. Det er veldig koselig å spise middag utenfor teltet i skumringen, men ikke hvis man fryser…
 • Pannebånd, hals og hansker: Hvis det begynner å blåse er dette alltid gull å ha med, dert tar liten plass.
 • Telt: Her vil jeg anbefale et lett telt som er enkelt å sette opp, vi har et Marmot Vapor fra Nunataq som jeg samarbeider med de har også mange andre gode telt, sjekk også gjerne ut butikken deres på Ski.
 • Liggeunderlag og sovepose: Sier seg selv 🙂
 • Hengekøye: Jeg har blitt så glad i hengekøyen vår, den er kanskje litt mer anvendelig i Nordmarka enn i Lofoten…
 • Sovemaske og ørepropper: Dette var alfa omega for å få en god natts søvn, hvis det begynner å regner kan dette eksempelvis lage en del bråk når det treffer teltet og da er ørepropper gull!
 • Stormkjøkken, noe å tenne på med og plastikkpose til søppel: Jeg synes halve kosen med teltlivet er å lage mat ute – Under har jeg listet opp noen mattips!
 • Bestikk, tur-kniv, tallerkener, kopper og papir: Ta gjerne med deg noe som kan brukes igjen og igjen
 • Myggspray!: Viktig 🙂

Bursdagsfrokost på telttur ved Rottungen i Nordmarka i Oslo

Så til noe jeg også synes var vanskelig å finne ut av, hvilke mat lager man på telttur? Som dere leser under lager vi ikke de mest kompliserte rettene på telttur, man kan sikkert gjøre mye mer ut av det men vi setter pris på at det er raskt å enkelt å lage maten samtidig som den smaker godt, så her er noen av våre alternativer:

 • Frokost:
  • Havregrynsgrøt er virkelig gull på telttur! Et tips er å lage en nøtteblanding med for eksempel nøtter, tranebær, kanel og sukker på forhånd som du kan bruke som topping.
  • Polarbrød med ulike påleggsvarianter som smøreost, brunost, spekeskinke
  • Speltlompe med samme pålegget som over
 • Middag:
  • Toro tomatsuppe med makaroni: På telttur smaker tomatsuppe ekstra godt!
  • Ferdiglagde pannekaker: Dette synes jeg er helt genialt på telttur, nesten alle matbutikker selger ferdiglagde pannekaker som bare kan varmes på stormkjøkkenet og fylles på med valgfri topping.
  • Toro spagetti carbonara: Denne har vi spist flere ganger på telttur, bland den med h-melk så er den ekstra god!
 • Andre mattips til telltur: 
  • Lag din egen nøttemiks før du drar på tur, da får du akkurat de nøttene du liker og det er mye mer økonomisk!
  • Hvis du har tilgang på bil går det an å ta med en liten kjølebag, da har man litt flere muligheter på matfronten 🙂
  • Vi har alltid med ulike nøttebarer i tillegg fikk vi øynene opp for Kornmo sine Cookies, de smaker supergodt og er dessuten kåret til den sunneste cookie-en.
  • Bruk syltetøy på tube, det fungerer som topping på havregrøt, pannekaker, polarbrød osv.
  • Husk at det er lov å kose seg litt ekstra på tur, og du trenger dessuten ekstra næring når du beveger deg mye!

Havregrynen inntas på Silstrand (Havregrynsgrøt med selvplukkede molter, banan og blåbærsyltetøy fra tube)

Telttur ved Silstrand utenfor Svolvær, vi hadde stranden helt for oss selv!

  Pannekaker med Moltebær plukket på Silstrand  

Hvor kan jeg telte?:  Så til sist, hvor skal man telte? Det spørs jo selvfølgelig hvor man skal, men alle de beste teltopplevelsene har jeg hatt ved å spørre lokale. Det være seg hotellansatte, turgåere man måter på en fjelltopp eller en guide. Vi prøver alltid å finne steder hvor det ikke er overfylt av turister, samtidig synes vi det er koselig med noen andre teltere. Våre beste teltopplevelser har vi hatt på:

 • Kalle i Lofoten: Ligger like ved Svolvær, her har du alt du trenger!
 • Flakstad Strand i Lofoten: Bare skriv inn “Lofoten Beach Camp” på google maps så finner du det 🙂
 • Silstrand i Lofoten: Like utenfor Svolvær
 • Rottungen i Nordmarka (Oslo): Utrolig fint turområde ved vannet!
 • Øyungen i Nordmarka (Oslo): Veldig fint, litt fler folk her enn ved Rottungen midt i sesongen men veldig fint her også!

Fra telttur til Rottungen! Her er det også genialt å ta med hengekøye 🙂

Og til sist: Husk at det viktigste bare er å komme seg ut! Kanskje går ikke første turen helt som du hadde tenkt men da er du i allefall en erfaring rikere.

//Maria

 

Et genialt tips på reise!

Har du noen gang opplevd at flyet ditt er forsinket eller innstilt?

Jeg synes det skjer omtrent annenhver gang, i alle fall en eller annen form for forsinkelse.

Jeg gjør stort sett ingenting med det, først og fremst fordi jeg synes det er veldig vanskelig å vite hvilke rettigheter jeg har så ofte ender jeg opp med å ikke gjøre noe med det fordi jeg ikke vet hvor jeg skal starte.

Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om Airhelp som er en genial tjeneste som hjelper deg å beregne hva du har krav på, les mer om forsinket fly rettigheter.

Veldig ofte har man faktisk krav på noe, spesielt ved store forsinkelser! Du kan også beregne kompensasjonen din helt gratis hos Airhelp, du betaler heller ingenting hvis du ikke har rett på noe krav.

Airhelp er også superenkel å bruke, og du trenger ikke fylle ut mangfoldige skjema for å få kompensasjon.

Nå er det snart tid for ferie her! Flere enn meg som gleder seg til ferie? I år blir ikke ferien like varm som fjordårets tur til Seychellene men vi skal blant annet besøke Lofoten i mørketiden noe jeg gleder meg veldig til! Det blir en annerledes og forhåpentligvis veldig fin tur.

Ønsker dere alle en avslappende juleferie!

//Maria Nymo

Fra 2:03 til 1:45 på Oslo Halvmaraton

Etter at jeg løp Oslo Halvmaraton på lørdag er det flere som har spurt meg hvordan jeg har jobbet med å forbedre tiden min.

Jeg løp Oslo Maraton for første gang i 2014 og kom da i mål på 2:03. Treningsmessig hadde jeg nok like mange treningsøkter i uka da (om ikke fler) men jeg trente litt annerledes.

Hvis jeg ser tilbake på de fem siste årene er det noen ting jeg har gjort:

 1. Jeg løper fler lange intervaller: Jeg har minst én økt i uka med enten 4×4 min, 4×5 min eller 4×1000 meter intervaller
 2. Jeg legger inn noen rolige langturer på 15 km + (På under 75 % av maks) én gang hver 14. dag: Disse turene skal være så rolige at du nesten må holde deg selv tilbake for å ikke løpe for fort. De er en perfekt søndagsaktivitet i skog og mark med kjæreste eller vennine!
 3. Én økt på 8-10 km hver uke: Jeg noterer ned tiden min etter hver økt slik at jeg vet hva jeg løper på og kan forbedre tiden min, det motiverer underveis 🙂
 4. Jeg trener styrke- og mobilitetsrtrening: Når du skal løpe halvmaraton eller lengre kan jeg love deg at du vil merke stor effekt av god styrke i bena!
 5. Jeg arrangerte mitt eget “prøveløp” av ruten før selve løpet: Dette var helt avgjørende for meg, jeg visste blant annet akkurat hvor lange oppoverbakkene var og slik at jeg mentalt var veldig godt forberedt
 6. På løpsdagen hadde jeg fokus på å holde en jevn fart. Dette er heldigvis veldig enkelt på Oslo Maraton siden de har fartsholdere, jeg la inn ca. 200 meter margin slik at jeg alltid lå litt foran fartsholderne noe som var ekstra motiverende.

Hva har jeg gjort mindre av enn tidligere:

 1. Jeg løper naturlig nok færre korte intervaller: Mindre intervaller på 45/15 sek og mer av de lange…
 2. Jeg har færre økter hvor jeg “gir absolutt alt”: Hvis du skal ta deg helt ut hver gang du trener er min erfaring at terskelen blir veldig høy for å komme tilbake til trening. For meg holder det med én økt i uka hvor jeg kjenner blodsmaken.

Oppsummert vil jeg si at det handler mye om at man trener på det man skal: Løpe langt!
Og for meg er dette ren løpeglede: Ingenting er bedre å komme hjem etter jobb å ta seg en løpeøkt ute i frisk luft med en venn eller kjæreste, prøv det 🙂

Til sist vil jeg si at jeg synes det å fullføre 21 km er kjempebra i seg selv, dette innlegget er ment som en inspirasjon til å konkurrere mot seg, ikke om hva som er en bra eller dårlig tid 🙂

Håper dette bidro til løpeinspirasjon!

//Maria

Aarhus guide!

Innlegg i samarbeid med Visit Aarhus

Jeg har alltid vært utrolig glad i Danmark. Jeg synes folkene er så avslappet og vennlige der, i tillegg er danskene veldig flinke på dette med “hygge”. Det er med andre ord ikke noe problem å slappe av og få feriefølelsen i Danmark. For et par helger tilbake var vi i Aarhus og Djursland og jeg tenkte å dele mine beste tips fra turen med dere!

Høydepunktene fra Aarhus var:
1) Å spise på Aarhus Street Food. Vi spiste både lunsj og middag her og det var så mye god mat her, spesielt mye god Vegetarmat!

2) Besøke sjarmerende Møllestien! Denne gaten var superkoselig, tenk å bo her <3

3) Takterassen “Salling Rooftop” som er en restaurant og et utsiktspunkt med utsikt over hele Aarhus! Når vi var der hadde de utendørs livekonsert. Jeg anbefaler å ta en glass vin og nyte utsikten over Aarhus her 🙂

4) Besøke Botanisk hage og gamlebyen som ligger like ved! I gamlebyen har de laget museum av leiligheter fra ulike tiår hvor du kan se akkurat hvordan ulike familier og studenter levde for noen tiår tilbake, veldig fascinerende!

I tillegg bugner det av gode spisesteder i Aarhus. Her er det nesten bare å gå inn hvor som helst 🙂 Jeg kan anbefale Nordisk Spisehus, Basso Aarhus og Restaurant Gastrome,

Høydepunkter fra Djursland og Ebeltoft:
Siste natten tilbrakte vi i Ebeltoft, som ligger en drøy times busstur fra Aarhus og som dermed er perfekt å kombinere med en tur til Aarhus. I tillegg ligger det i retning flyplassen, så det er veldig praktisk begynne eller avslutte turen der.

1) En skikkelig digg brunsj i gågaten (alle stedene er koselige):

2) Kveldstur langs stranden: Ebeltoft ligger langs kysten og det er perfekt å gå tur langs stranden der.

3) Besøke glassmuseet! Danmark er veldig kjent for glasskunst, og det er utrolig fascinerende å se hvordan ulik glasskunst blir til, skikkelig håndverk.

I sum besto denne turen av lave skuldre, mye god mat, kulturelle innspill og “hygge” som danskene ville sagt. Det fine med Aarhus er at man kan fly direkte fra Gardermoen og kombinere turen med Djursland med buss og da får man ganske mye ut av en langhelg!

Og helt til slutt litt info om hotellene vi bodde på:
Aarhus: Comwell: Et supersentralt hotell midt i Aarhus med utsikt over hele byen!
Ebeltoft: Langhoff & Juul Boutique Hotel: Et hotell helt nede ved havet med sjøutsikt. Anbefaler også å teste restauranten der!

//Maria

En ny rutine

Innlegg i samarbeid med Oslo Skin Lab

De siste ukene har jeg innført en ny rutine, nemlig The Solution fra Oslo Skin Lab. Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg svært sjelden reklamerer for skjønnhetsprodukter, men kollagenpulveret fra The Solution har jeg både hørt og lest mye positivt om, og det finnes i tillegg solide studier på feltet (les gjerne mer her) derfor har jeg lyst å dele litt om dette med dere.

Først og fremst tenkte jeg å fortelle hva kollagenpulver og The Solution er: Kollagen finnes naturlig i kroppen og er den viktigste enkeltfaktoren som bidrar til å holde huden ung og spenstig. I slutten av 20-årene synker kollagennivået i huden gradvis og daglig inntak av kollagenpulveret til The Solution bidrar derfor til å redusere og forebygge linjer, rynker og cellulitter.

Jeg synes også det er viktig å nevne at kollagenpulveret til The Solution er 100 % rent, uten tilsetningsstoffer og at det ikke har noen registrerte bivirkninger 🙂

Så hva er min erfaring med The Solution? Så langt merker jeg at jeg har fått mye mer “glød” i huden, jeg pleier alltid å få skikkelig gusten hud og det er så deilig å føle på at jeg ikke har det i år!

Det er utrolig gøy at The Solution faktisk gir effekt ettersom jeg har hatt varierende hell med hudprodukter tidligere. Jeg tenker også at det er en fin måte å forebygge rynker å fine linjer på for meg.

Det skal også nevnes at kollagenpulveret er superenkelt å gjøre til en hverdagsrutine siden det kommer i praktiske porsjonspakker, som gjør det enkelt å vite nøyaktig hvor mye man behøver hver dag samt ta det med på reise. For skal jeg holde meg til en rutine må den være rask og enkel 🙂

Hva blander man kollagenpulveret i? Her kan man enten gjøre det veldig enkelt ved å blande det i et glass vann eller i kaffen, evt. blande det i fargerike smoothier. Pulveret smaker ingenting så her er det fritt frem å gjøre som man foretrekker. Bare vær litt obs på at det bør trekke inn i kald væske et par minutter.

Jeg har fått lov å dele en rabatt med følgerne mine som ønsker å teste The Solution! Ved bruk av denne linken får dere hele 60 % på første bestilling av The Solution og deretter 30 %.

Still meg gjerne spørsmål på Instagram eller i kommentarfeltet hvis dere lurer på noe mer knyttet til The Solution! Jeg kommer også til å oppdatere dere mer på effekten utover vårmånedene.

Ha en aktiv uke videre!

//Maria