• Løpeglede i høst- og vintermånedene!

  Innlegg i samarbeid med getinspired.no

  Dette superfreshe løpesettet finner du hos getinspired.no!

  Når dagene blir kortere og temperaturen lavere opplever mange at terskelen for å komme seg ut på løpetur blir høyere!

  Men oppsiden med å komme seg ut på løpetur kan faktisk være desto større. I kalde vintermåneder blir det ofte mye innesitting og da er det lite som gjør så godt som en løpetur i frisk luft, i tillegg er det en skikkelig humørboost!

  Gjennom min tid som løpeinstruktør har jeg opparbeidet meg noen gode råd som forhåpentligvis kan gjøre terskelen for å komme seg ut på løpetur litt mindre for deg:

  Gjør løpingen sosial: I en travel hverdag er det ingenting jeg liker bedre enn å “slå to fluer i en smekk”. En rolig joggetur i skogen med en venninne er en super måte å komme seg ut på. I tillegg er det vanskeligere å droppe ut hvis man har en avtale.

  Start dagen med en morgentur: På vinteren blir vi ikke vekket av naturlig dagslys, da kan en morgentur være en super måte å få kroppen i gang på. Legg treningstøyet frem dagen før og start dagen med en halvtimes løpetur, jeg garanterer tidenes beste start på dagen!

  En løpetur i høstfarger er virkelig fantastisk!

  Utnytt helgene: I vintermånedene er det ofte mørkt store deler av dagen, når sola står på sitt høyeste er vi ofte inne på jobb eller skole. Derfor er det ekstra viktig å prioritere å komme seg ut når vi har fri i helgen, både for bevegelse men også for litt sollys og vitamin D.

  Varier treningen: Dette gjelder for all løping, men er så viktig at jeg velger å gjenta det her. Variasjon = Motivasjon. Varier løpeøkten med rolige langkjøringer, intervaller, bakkeintervaller eller trappeløp. Det bidrar dessuten også til å redusere skaderisikoen.

  Ha respekt for “glatta”: Hvis løpeturen skal bli en god opplevelse er det viktig å ha riktig skotøy, å falle på isen er aldri gøy, men desto verre med stor fart! Invester derfor i et par gode løpesko.

  Tenk på den deilige følelsen etterpå: Etter endt løpeøkt pleier jeg alltid å kjenne litt ekstra på den deilige følelsen slik at jeg kan bruke den som motivasjon til neste løpetur.

  Ikke gjør det så komplisert: Og sist men ikke minst: “Just do it”, det viktigste er ikke hvor langt eller fort du løper, men at du kommer deg ut i frisk luft.

  Å løpe til en topp er ekstra motivasjon!

  Jeg håper dette var til inspirasjon, jeg oppfordrer deg til å sende melding til en venninne og spørre om neste venninnedate skal være en rolig løpetur!

  God løping!

  //Maria

 • Fra 2:03 til 1:45 på Oslo Halvmaraton

  Etter at jeg løp Oslo Halvmaraton på lørdag er det flere som har spurt meg hvordan jeg har jobbet med å forbedre tiden min.

  Jeg løp Oslo Maraton for første gang i 2014 og kom da i mål på 2:03. Treningsmessig hadde jeg nok like mange treningsøkter i uka da (om ikke fler) men jeg trente litt annerledes.

  Hvis jeg ser tilbake på de fem siste årene er det noen ting jeg har gjort:

  1. Jeg løper fler lange intervaller: Jeg har minst én økt i uka med enten 4×4 min, 4×5 min eller 4×1000 meter intervaller
  2. Jeg legger inn noen rolige langturer på 15 km + (På under 75 % av maks) én gang hver 14. dag: Disse turene skal være så rolige at du nesten må holde deg selv tilbake for å ikke løpe for fort. De er en perfekt søndagsaktivitet i skog og mark med kjæreste eller vennine!
  3. Én økt på 8-10 km hver uke: Jeg noterer ned tiden min etter hver økt slik at jeg vet hva jeg løper på og kan forbedre tiden min, det motiverer underveis 🙂
  4. Jeg trener styrke- og mobilitetsrtrening: Når du skal løpe halvmaraton eller lengre kan jeg love deg at du vil merke stor effekt av god styrke i bena!
  5. Jeg arrangerte mitt eget “prøveløp” av ruten før selve løpet: Dette var helt avgjørende for meg, jeg visste blant annet akkurat hvor lange oppoverbakkene var og slik at jeg mentalt var veldig godt forberedt
  6. På løpsdagen hadde jeg fokus på å holde en jevn fart. Dette er heldigvis veldig enkelt på Oslo Maraton siden de har fartsholdere, jeg la inn ca. 200 meter margin slik at jeg alltid lå litt foran fartsholderne noe som var ekstra motiverende.

  Hva har jeg gjort mindre av enn tidligere:

  1. Jeg løper naturlig nok færre korte intervaller: Mindre intervaller på 45/15 sek og mer av de lange…
  2. Jeg har færre økter hvor jeg “gir absolutt alt”: Hvis du skal ta deg helt ut hver gang du trener er min erfaring at terskelen blir veldig høy for å komme tilbake til trening. For meg holder det med én økt i uka hvor jeg kjenner blodsmaken.

  Oppsummert vil jeg si at det handler mye om at man trener på det man skal: Løpe langt!
  Og for meg er dette ren løpeglede: Ingenting er bedre å komme hjem etter jobb å ta seg en løpeøkt ute i frisk luft med en venn eller kjæreste, prøv det 🙂

  Til sist vil jeg si at jeg synes det å fullføre 21 km er kjempebra i seg selv, dette innlegget er ment som en inspirasjon til å konkurrere mot seg, ikke om hva som er en bra eller dårlig tid 🙂

  Håper dette bidro til løpeinspirasjon!

  //Maria

 • 5 steg til en bedre hverdag

  De som kjenner meg vet at jeg brenner for at man skal glede seg like mye til hverdagen som til helg eller ferie.

  Hvorfor det? Jo fordi størsteparten av livet består av hverdager.

  Jeg har selv innført noen (relativt enkle) grep som utgjør en stor forskjell i min hverdag og laget en liten guide.

  Du finner guiden her!

 • Tips til teltturen

  Jeg har lenge hatt lyst å lage et innlegg om telting for nybegynnere, litt fordi jeg ikke fant et slik innlegg selv første gang jeg skulle på tur, så derfor prøver jeg meg på et innlegg om telting for nybegynnere (av en nybegynner…).

  Fra stranden på Flakstad, vi slo opp teltet like til høyre for campingen, her er det langt færre folk og gratis å telte 🙂 Fineste teltopplevelsen så langt!

  Hvis du telter på Flakstad må du få med deg Hustinden, her står jeg å ser ned på teltplassen på Flakstadstranden!

  Det kanskje aller viktigste er hva man skal ha med seg og da vil jeg anbefale:

  • Varme klær: Første telttur hadde jeg med meg altfor lite klær, det blir ofte minusgrader på natten selv på sommeren, så ta med ull og gjerne plagg du kan ta lag på lag. Det er veldig koselig å spise middag utenfor teltet i skumringen, men ikke hvis man fryser…
  • Pannebånd, hals og hansker: Hvis det begynner å blåse er dette alltid gull å ha med, dert tar liten plass.
  • Telt: Her vil jeg anbefale et lett telt som er enkelt å sette opp, vi har et Marmot Vapor fra Nunataq som jeg samarbeider med de har også mange andre gode telt, sjekk også gjerne ut butikken deres på Ski.
  • Liggeunderlag og sovepose: Sier seg selv 🙂
  • Hengekøye: Jeg har blitt så glad i hengekøyen vår, den er kanskje litt mer anvendelig i Nordmarka enn i Lofoten…
  • Sovemaske og ørepropper: Dette var alfa omega for å få en god natts søvn, hvis det begynner å regner kan dette eksempelvis lage en del bråk når det treffer teltet og da er ørepropper gull!
  • Stormkjøkken, noe å tenne på med og plastikkpose til søppel: Jeg synes halve kosen med teltlivet er å lage mat ute – Under har jeg listet opp noen mattips!
  • Bestikk, tur-kniv, tallerkener, kopper og papir: Ta gjerne med deg noe som kan brukes igjen og igjen
  • Myggspray!: Viktig 🙂

  Bursdagsfrokost på telttur ved Rottungen i Nordmarka i Oslo

  Så til noe jeg også synes var vanskelig å finne ut av, hvilke mat lager man på telttur? Som dere leser under lager vi ikke de mest kompliserte rettene på telttur, man kan sikkert gjøre mye mer ut av det men vi setter pris på at det er raskt å enkelt å lage maten samtidig som den smaker godt, så her er noen av våre alternativer:

  • Frokost:
   • Havregrynsgrøt er virkelig gull på telttur! Et tips er å lage en nøtteblanding med for eksempel nøtter, tranebær, kanel og sukker på forhånd som du kan bruke som topping.
   • Polarbrød med ulike påleggsvarianter som smøreost, brunost, spekeskinke
   • Speltlompe med samme pålegget som over
  • Middag:
   • Toro tomatsuppe med makaroni: På telttur smaker tomatsuppe ekstra godt!
   • Ferdiglagde pannekaker: Dette synes jeg er helt genialt på telttur, nesten alle matbutikker selger ferdiglagde pannekaker som bare kan varmes på stormkjøkkenet og fylles på med valgfri topping.
   • Toro spagetti carbonara: Denne har vi spist flere ganger på telttur, bland den med h-melk så er den ekstra god!
  • Andre mattips til telltur: 
   • Lag din egen nøttemiks før du drar på tur, da får du akkurat de nøttene du liker og det er mye mer økonomisk!
   • Hvis du har tilgang på bil går det an å ta med en liten kjølebag, da har man litt flere muligheter på matfronten 🙂
   • Vi har alltid med ulike nøttebarer i tillegg fikk vi øynene opp for Kornmo sine Cookies, de smaker supergodt og er dessuten kåret til den sunneste cookie-en.
   • Bruk syltetøy på tube, det fungerer som topping på havregrøt, pannekaker, polarbrød osv.
   • Husk at det er lov å kose seg litt ekstra på tur, og du trenger dessuten ekstra næring når du beveger deg mye!

  Havregrynen inntas på Silstrand (Havregrynsgrøt med selvplukkede molter, banan og blåbærsyltetøy fra tube)

  Telttur ved Silstrand utenfor Svolvær, vi hadde stranden helt for oss selv!

    Pannekaker med Moltebær plukket på Silstrand  

  Hvor kan jeg telte?:  Så til sist, hvor skal man telte? Det spørs jo selvfølgelig hvor man skal, men alle de beste teltopplevelsene har jeg hatt ved å spørre lokale. Det være seg hotellansatte, turgåere man måter på en fjelltopp eller en guide. Vi prøver alltid å finne steder hvor det ikke er overfylt av turister, samtidig synes vi det er koselig med noen andre teltere. Våre beste teltopplevelser har vi hatt på:

  • Kalle i Lofoten: Ligger like ved Svolvær, her har du alt du trenger!
  • Flakstad Strand i Lofoten: Bare skriv inn “Lofoten Beach Camp” på google maps så finner du det 🙂
  • Silstrand i Lofoten: Like utenfor Svolvær
  • Rottungen i Nordmarka (Oslo): Utrolig fint turområde ved vannet!
  • Øyungen i Nordmarka (Oslo): Veldig fint, litt fler folk her enn ved Rottungen midt i sesongen men veldig fint her også!

  Fra telttur til Rottungen! Her er det også genialt å ta med hengekøye 🙂

  Og til sist: Husk at det viktigste bare er å komme seg ut! Kanskje går ikke første turen helt som du hadde tenkt men da er du i allefall en erfaring rikere.

  //Maria

   

 • Seychellene!

  Innlegg i samarbeid med Ethiopian Airlines

  I år gikk juleferien til fantastiske Seychellene som var utrolig vakkert. Reisen tok ca. 15 timer og vi fløy med Ethiopian Airlines som har mange spennende reisemål fra Oslo til overkommelige priser, anbefaler å sjekke ut hjemmesiden deres nå, de har blant annet mange gode tilbud i påsken! De har også veldig fine, nye fly og servering osv. er inkludert. Flyene går i tillegg på veldig behagelige tidspunkt på døgnet. Jeg kan med andre ord trygt anbefale Ethiopian Airlines!

  Under ser dere vår reisedagbok fra Seychellene!

  Vi gikk for øyhopping på Seychellene for å oppleve mest mulig, og besøkte Praslin, La Digue og Mahé som er tre av Seychellenes totalt 115 øyer. Det var veldig enkelt å komme seg fra øy til øy med ferge, vi bestilte fergebilletter her. 

  Det jeg likte spesielt godt med Seychellene var kombinasjonen av fantastiske strender kombinert med muligheten for ulike aktiviteter; Fjellturer, snorkling, båtturer og mye mer!

  Vi la opp reisen vår slik:

  Praslin (dag 1-3):
  Dag 1:
  Vi landet på Mahé på formiddagen og tok fergen direkte til Praslin, det tok én times tid og var en veldig fin båttur. Praslin er den nest største øyen på Seychellene, og er etter min mening den mest “paradisiske” øyen  av de tre vi besøkte! Første dag ble brukt til middag i “sentrum” av Praslin og på å utforske området.

  Dag 2: Vi dro på heldagstur via hotellet vi bodde på. Turen besto av snorkling med skilpadder, besøk på ulike vakre øyer hvor det blant annet var utrolig søte skilpadde-babyer og ikke minst fantastisk vakre strender!

  Under ser dere noen bilder fra turen vår Dag 2:


  Hotellet vi bodde på i Praslin het Chalets Cote Mer som vi var veldig fornøyd med! Det lå rett ved fergestasjonen noe som var veldig praktisk i tillegg hadde de fleste rommene sjøutsikt og hotellet hadde Infinity Pool!

  Dag 3: Dag tre leide vi bil, det er veldig lettvint på Seychellene; Du får den levert på hotellet også blir den hentet når du er ferdig med den, det koster 50 euro per dag å leie bil. Til tross for venstrekjøring var det veldig enkelt å kjøre og det var lite trafikk på veiene.

  Vi startet dagen med guidet fjelltur med i nasjonalparken Fond Ferdinand, parken var mest kjent for Coco De Mer, som er verdens største frø som kun vokser på Seychellene (!) og har en fascinerende historie. Coco De Mer ser i tillegg ut som en rumpe, hehe:

  På toppen av nasjonalparken var det fin utsikt over hele øya!

  Etterpå kjørte vi til en av alle de fine strendene på Praslin, Anse Lazio, hvor vi tilbragte store deler av dagen. Og på kvelden kjørte vi til stranden Anse Takamaka for å se på solnedgangen!

  Praslin er oppsummert en utrolig vakker øy, man blir nesten litt “blind” på hvor vakkert det er etterhvert som man ser den ene vakre stranden etter den andre. Jeg vil absolutt anbefale å leie bil én eller to dager for å kjøre rundt å oppleve øya.

  La Digue: (dag 4-6):

  Dag 4: Vi startet dagen med å nyte hotellområdet i Praslin og tok fergen til La Digue midt på dagen. Det tar bare 15 minutter å komme seg fra Praslin til La Digue med ferge.

  La Digue er en mye mindre øy enn Praslin og alle sykler rundt overalt, vi leide sykler med én gang vi ankom øya! På kvelden spiste vi på en restaurant som het La Repaire som virkelig kan anbefales, men her må man booke bord i forkant.

  Under ser dere første solnedgangen på La Digue:

  Dag 5: Dag 5 var det tid for sykkeltur og vi syklet rundt nesten hele øya. Sykkel er virkelig tingen på La Digue og det er veldig godt lagt til rette for å sykle rundt. Se på fargene under, så utrolig fine:

  Vi syklet også til stranden Anse Grande, bildene taler vel for seg selv:

  På kvelden gikk vi tur til et utsiktspunktet Belle Vue som er en fin tur med en koselig restaurant på toppen:

  Dag 6: Dette var nyttårsaften! Vi startet dagen med å besøke nasjonalparken Anse Source d`Argent klokken 06:00 etter tips fra noen lokale om at det var utrolig fint der da; Og det var det!

  Senere på dagen hadde vi blitt tipset om en tur som gikk til strendene Anse Petit og Anse Cocos, man måtte gå gjennom “jungelen” for å komme dit men det var det virkelig verdt!:

  Under ser dere Anse Cocos:

  På kvelden dro vi tilbake til utsiktspunktet vi hadde vært på dagen før for å feire nyttårsaften med fantastisk utsikt, restauranten het Bellevue:

  Dag 7-9: Mahé

  Dag 7: Dag 7 dro vi med ferge til Mahé som er hovedøya og der den internasjonale flyplassen ligger, vi hadde to netter på det fantastiske hotellet Treasure Cove som jeg varmt anbefaler.

  Første dagen tilbragte vi på Stranden Beau Vallon, legg merke til de vakre fjellene i bakgrunnen:

  Det fine med hotellet vi bodde på er at de også har en av Mahés beste restauranter, så her spiste vi begge kveldene.

  Dag 8: Dag 2 var det tid for å utforske hva fjellene i Mahé hadde å by på! Vi gikk en fantastisk fin tur (med sjøutsikt hele veien) til Anse Major:

  Det var absolutt verdt turen:

  Dag 9: Dette var avreisedag, men vi fikk utforsket en siste strand, Bel Ombre, som var helt folketom og utrolig vakker!

  Så utrolig fint og en perfekt avslutning på turen!

  Deretter var det tid for hjemreise med Ethiopian Airlines, vi fløy Economy til og Business tilbake, begge deler var en utrolig fin opplevelse. På tilbakeveien hadde vi nattflyvning og kunne legge setene helt ned – det var deilig å våkne uthvilt opp i Norge:

  Til slutt litt fakta om Seychellene:
  Valuta: Seychellene Rupee (SCR), dollar og euro (Seychellene er en “melting pot” av mange nasjoner, det gjenspeiles også i at de tilbyr så mange valutaer)
  Temperatur: Rundt 25-28 grader i desember/januar
  Pris: Vi valgte å bo på Boutique Hotell som lå på rundt 1300,- natten, siden det også er mulig å fly relativt rimelig til Seychellene vil jeg ikke si at denne ferien var spesielt dyrere enn andre ferier.
  Antall innbyggere: Ca 100 000
  Språk: De fleste snakker fransk (Kreolsk) og engelsk, noen snakker også tysk.

  Vi hadde ikke planlagt turen i detalj på forhånd, men fikk mange gode råd på hotellene vi bodde på og av lokale, folk er generelt veldig vennlige og hjelpsomme på Seychellene.

  Håper dere lot dere inspirere av innlegget – Ønsker dere en fin uke videre!

  //Maria

 • Treningsmotivasjon med Combine

  Lift/Run/Move på Gym Ila er perfekt for deg som ellers elsker timene på Barrys!

  Barrys Sandvika var en suksess!

   

  Treningshuset er perfekt for deg som liker litt mindre folk og de har dessuten egen velværeavdeling med basseng og badstu!

  De siste par månedene har treningsmotivasjonen virkelig fått en boost!

  Jeg har begynt å trene gjennom noe som heter Combine, det er et digitalt treningsmedlemskap som lar deg trene på 17 ulike sentre i Oslo!

  For meg er variasjon den viktigste måten for motivasjon til trening, og da passer det perfekt at jeg alltid kan teste en ny time eller et nytt senter via Combine.

  Det geniale med Combine er at du får tilgang til å trene på en rekke såkalte “nisjesentre”, og med det mener jeg sentre som Barrys Bootcamp, Raw Yoga, Groruddalen Crossfit, Klatresenteret osv, sentre som er spesialiserte på ett område og gjerne koster litt mer. Via Combine kan du få medlemskap helt ned til 390,- per måned og da med tilgang til alle disse 17 sentrene!

  I tillegg har jeg og Mats begynt å trene sammen, det er så hyggelig! Vi trener sammen 1-2 ganger i uken, så da får vi både vært mer sammen og trent sammen 🙂

  Denne uken står følgende på planen:

  Mandag: Jeg holder timer som instruktør
  Tirsdag:
  Gym Ila: Lift/Run/Move (Har hørt så mye bra om denne timen)
  Torsdag;
  Barrys Bootcamp Barcode: Hardcore ABS
  Fredag: Barrys Bootcamp Parkveien: Full Body (Elsker å avslutte uken med en treningsøkt!)
  Søndag: Myrens Sportssenter: 10 km på mølle (Har Challenge om å løpe 10 km 10 uker på rad!)

  Les mer om Comine her 🙂 Ha en fin og aktiv uke!

  Jeg testet CrossFit for første gang via Combine, det ga virkelig mersmak!

  Treningshuset sin velværeavdeling <3

  //Maria

 • Bygdøymila neste!

  I dag var jeg ute å testet løpeformen på Bygdøy. Det er nemlig bare én uke til jeg og Mats skal løpe Bygdøymila for tredje år på rad!

  Vi er veldig glad i løp i naturen, spesielt fordi de ofte har et litt “snillere” underlag. Vi har ikke forberedt oss noe mer enn våre vanlige treningsrutiner siden vi begge er veldig glade i å løpe og spesielt 4×4 intervaller så det burde holde.

  Jeg gleder meg veldig til løpet og synes det aller beste med Bygdøymila er den gode stemningen der og da i tillegg til motivasjonen det gir til å fortsette med treningen. Det skal sies at det hadde vært litt gøy å slå min egen tid fra i fjor på 48:29, året før løp jeg på 49:57 så siden jeg har forbedret meg fra år til år så håper jeg jo selvsagt det går i samme retning i år også. Men vi får se, jeg ga virkelig alt i fjor så jeg har lovet meg selv å være fornøyd uansett 🙂

  Det er forresten ikke for sent å melde seg på Bygdøymila, du kan velge mellom å løpe 3, 6 og 10 km, du melder deg på her. Jeg vil si at Bygdøymila er et fint sted å løpe sitt første løp om du ikke har deltatt på noe løp tidligere siden man ikke nødvendigvis må løpe så langt.

  Ønsker dere en fantastisk uke og håper å se dere ved startstreken på søndag!

  //Maria

 • Hvordan forberede seg til maraton?

  Joggetur og Sightseeing er en perfekt kombo!

  Fremover står to maraton på planen, det første er Nordmarka Skogsmaraton, som vi skal løpe for andre gang! Det var også mitt aller første maraton – Og jeg har selvsagt et mål om å slå min forrige tid.

  Det skal sies at jeg allerede har begynt forberedelsene, ved å løpe både ute og inne i vinter samt hatt noen lange rolige økter på over 2 mil. Skal du løpe maraton blir opplevelsen langt mer behagelig om du gir deg selv 4-5 måneder med opptrening i forveien.

  Men de neste ukene planlegger jeg følgende:

  • Mandags-intervaller: På mandag har jeg alltid intervalltrening, bytter på 4×4 og korte drag (2min*4 – 1min*4 – 30sek*4)
  • En 10 km økt hver uke (ute i sola)!: Veien til målet må jo være minst like viktig som målet, og nå frister det veldig å ta på seg løpeskoene og ta en tur ut i sola i et behagelig tempo. God trening til maraton er det også 🙂
  • To løpeøkter på 20 km (eller mer) på tilsvarende underlag som i Nordmarka: Det er viktig å få til noen lengre turer når du skal løpe maraton. Mange anbefaler at man løper noen økter på 30 km i forkant, men jeg liker best å lade opp med noen litt raskere 20 km-økter så da gjør jeg det
  • Ta helt fri fra løpingen 4 dager i forveien: Noen liker nok lengre pause før man skal løpe, men jeg må ha litt bevegelse i bena før jeg skal løpe så langt
  • Og sist men ikke minst – Styrketrening: Jeg trener fullkroppsstyrke ca 2-3 ganger i uken i ulike varianter. Fine øvelser for løpere er: Knebøy, rumenske markløft, gående utfall

  Har du ikke vært med på et løp tidligere så vil jeg anbefale det på det varmeste hvis du er ute etter en skikkelig motivasjonsboost!
  Det finnes mange 5- og 10-km løp som er fine å starte med 🙂 Meld deg på med en venn eller kjæreste og tren dere opp sammen!

  Ønsker dere en fin uke!

  //Maria

 • Mine beste løpetips!

  Endelig er løpesesongen i gang!

  Jeg og Mats skal løpe maraton i Sveits 9. september, maratonet er ikke bare 42 km men også 2100 høydemeter på mykt underlag i fjellene!

  Bilde fra maratonet vi skal løpe – Her er det bare å trene bakketrening!

  For å klare å fullføre dette har jeg satt meg noen mål:

  1. Trene på det jeg skal bli god på: Når målet er maraton med masse stigning nytter det ikke bare løpe korte intervaller. Det er jo ganske åpenbart, men jeg har en tendens til å bare trene på flat bakke siden det er det jeg alltid har gjort – Men for å komme meg opp på fjellet i Sveits står bakkeløp høyt på agendaen fremover.

  2. Trene det jeg liker!: Jeg løper jo maraton fordi jeg synes det er en fantastisk opplevelse, og for at treningen skal ha kontinuitet så er det utrolig viktig å gjøre noe jeg kan glede meg til! Jeg elsker intervaller og spesielt 4×4 intervaller, og har i det siste fått hekta på 1000mx4 som er ganske tilsvarende så dette blir det også mye av!

  3. Bakkeintervaller og trappeintervaller: Dette liker jeg egentlig veldig godt men gjør det bare så sjelden – Fremover skal jeg få til en runde bakkeintervaller eller trappeintervaller én gang uka, utrolig god trening.

  4. Ikke gjøre ting så komplisert: For å løpe trenger man bare ett par joggesko og løpe ut døra, man kan få masse bra trening på bare 25 minutter.

  5. Gjør treningen sosial: Løping er perfekt å gjøre sammen med kjæreste eller en venninne!

  6. Og sist men ikke minst – Tren andre ting enn bare løping!: Etter at jeg gjorde styrketrening til en del av treningsrutinen min har jeg merket stor forbedring på løpingen. Knebøy, utfall og markløft er fine øvelser for deg som vil bli en god løper! Spesielt når jeg løper langt trenger jeg god styrke for å få fart på bena! Sykling og svømming er også fin trening å kombinere med løpingen, det holder motivasjonen oppe samtidig som det bidrar til å redusere sannsynligheten for skade.

  Jeg har fått veldig god hjelp av elitept til å sette opp styrkeprogram.

  I dag løpte vi t/r Majorstua – Tryvann som har ok med stigning, og er ca. 22 km. God trening mot maraton.

  Dagens stigningsløp, kommer til å kjenne dette i bena i morgen.

  Ønsker dere en fin helg videre!

  //Maria

 • Ajman

  I samarbeid med Fairtmont Ajman

  Denne påsken har vært utrolig fin, vi startet med hyttetur på Ustaoset med noen venner. Lite slår god mat, brettspill og skiturer. Ettersom vinteren har vært evig lang i år har jeg lengtet skikkelig etter varmere strøk og vi valgte derfor å reise til Ajman som er en av Emiratene i Saudi Arabia. Vi valgte å reise nettopp hit fordi vi ville nyte late dager på stranden, spise god mat og bare slappe av.

  I Ajman bodde vi på Fairmont Ajman som ligger på stranden, temperaturen var rundt 30 grader hver dag, altså ganske upåklagelig. Vi hadde på forhånd bestemt oss for å ikke ha så altfor mange planer så vi lå mye ved stranden men noen små-utflukter ble det likevel så her er noen tips tenkte å dele:

  Dagstur til Dubai:

  Ajman ligger ikke så altfor langt fra Dubai, og hotellet fraktet de gjestene som ønsket det både til å fra Dubai på dagstur. Ettersom vi ønsket å nyte strandlivet mest holdt det med én dag i Dubai der dette er mine anbefalinger:

  • Afternoon Tea på Atmosphere I Burj Khalifa: Verdens høyeste Afternoon Tea, i verdens høyeste bygning, Burj Khalifa (829 m). En fantastisk opplevelse, med god mat, livemusikk og ikke minst en utrolig utsikt!
  • Burh Khalifa: Minst like fascinerende som å være i selve bygningen er det å se den utenfra, etter klokken seks er det dessuten lysshow på bygningen hver halvtime.
  •  Fonteneshow: Utenfor Dubai Mall er det fra og med klokken seks fonteneshow i skikkelig Dubai-Style, altså overdådig og flott.
  • Dubai Mall: Verdt å besøke for opplevelsens skyld.

  Safari:

  Dette er også en kul opplevelse hvis du vil oppleve ørken, kameler og litt off-road kjøring i ørkenen. Jeg synes høydepunktet var en utrolig vakker solnedgang og kameltur.

  Det finnes utallige selskaper som leverer ørkensafari, men etter en del googling endte vi opp med dette og det kan anbefales 🙂

  Mat:

  • Vi spiste for det meste på hotellet, siden de hadde 8 (!) restauranter der, men den ene kvelden testet vi et sted som het Bukhara for å teste skikkelig lokal mat, og det var helt fantastisk. Maten var generelt veldig god over alt både i Ajman og Dubai.

  Nå er det snart tilbake til hverdag etter en utrolig deilig ferie. Gleder meg til å (forhåpentligvis) komme hjem til noen varmegrader høyere enn det var når jeg dro og ikke minst litt lysere dager! Nå starter jo løpesesongen for fullt og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang med morgenløping ute!

  Håper dere har hatt en fin påske og fått ladet batteriene skikkelig 🙂

  //Maria

   

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial