Maria tipser om fjellturer: Gaustatoppen

IMG_8859IMG_0121IMG_8778IMG_8997IMG_8841IMG_8870

I sommer dro jeg og Mats til Gaustadtoppen og Blefjell, en utrolig fin tur som passer perfekt for deg som ikke liker det så luftig men likevel vil nyte fin utsikt og natur.

Jeg synes fjellet er finest med minst mulig folk, misforstå meg rett, det gleder meg å se at andre kommer seg ut i frisk luft, men det er noe eget ved å nyte utsikten i fred. Derfor vil jeg virkelig anbefale å gå helt ut på eggen når du er på toppen for å spise lunsj og for å nyte ekstra fin utsikt over 1/6 av Norge (de sier så).

Generelt om Gaustadtoppen:

Hvordan kommer du deg dit: Buss eller leiebil. Hvis du tar bussen fra Oslo tar du Timesekspressen til Notodden og Rjukanekspressen til Rjukan.

Lengde: Ca 2 timer opp

Vanskelighetsgrad: Enkel, jeg ser at ut.no skriver krevende men når vi gikk den var det familier med barn ned i 2-3 års alderen så jeg vil ikke si at denne er krevende, men kanskje medium.

Annet: Som alltid, planlegg bekledning ut i fra værmelding. Ettersom turen er ganske steinete kan det være lurt å ha i bakhodet at steinene kan bli glatte om de blir våte. Dette er ikke noe problem, du må bare gå litt roligere, og personlig ville jeg ikke gått ut på eggen hvis det er vått.

Her går det ellers i flytting og mye gøy i forbindelse med bloggen.

Ha en fin og sporty uke videre!

//Maria 🙂

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *