Mine Lofoten favoritter!

Flere av dere har ønsket dere en ny Lofoten-guide, jeg har derfor laget en guide til dere med mine absolutte favoritter. Etter 6 år på rad med Lofoten-ferie begynner det å bli noen 🙂

Tipsene er gruppert etter sted slik at du ser hva som kan gjøres på samme lokasjon.

Når vi er på tur prøver vi alltid å finne litt “skjulte perler” samt styre unna de største turistflokkene. Det er selvsagt litt vanskelig i Lofoten, men et godt tips er å gå turene veldig tidlig eller veldig sent (før 07:00 eller etter 23:00, da får man også utrolig fint lys!)

1. Reine:

Tur opp Reinebringen:

Det er ikke tilfeldig at vi har kjøpt oss hus på dette vakre stedet! Nå har de lagt sherpatrapper opp til toppen så denne turen er veldig overkommelig for alle! Dette er kanskje den mest populære turen i Lofoten så her er det virkelig lurt å gå den tidlig eller sent.

I Reine anbefaler jeg også å spise fiskeburger på Anitas Fiskeburger, der har de lokal mat til en overkommelig pris!

En tur vi ikke har gått, men som fortjener en plass på denne listen er Helvetestinden, du kommer deg dit ved å ta båten fra Reine Fergekai inn i Reinefjorden, les mer om fergeruten her. Denne turen skal vi definitivt gå i år:

2. Svolvær:

I Svolvær er det mange fjell å bestige, en klar favoritt Kongstindan som dere ser under:

En annen fantastisk topp i Svolvær er Tjeldbergtinden, den er bare 349 moh men har fantastisk fin utsikt, vi tok med oss frokost og kaffe på termos hit tidlig en morgen, det kan virkelig anbefales:

En siste anbefaling for Svolvær er Fløya, som kanskje er Svolværs mest kjente topp, jeg anbefaler å gå denne ved midnatt i midnattssola. Djevelsporten som dere også ser på bildet under finner du på vei opp til Fløya og er ganske ufarlig å gå ut på, bare vær litt forsiktig 🙂

Et siste tips til Svolvær er å telte på Silstrand, det er en skjult teltplass for de lokale med privat strand:

Du kommer deg ikke til Silstrand med bil men kan parkere 10 minutter unna, det ligger heller ikke inne på Google Maps, men alle de lokale vet hvor det er så bare spør noen. Litt jobb, men verdt det for å ha sin helt egne strand å telte på.

4. Henningsvær:

Like i nærheten av Svolvær finner dere sjarmerende Henningsvær, i tillegg til å vandre i de koselige gatene i Henningsvær vil jeg også anbefale en tur opp på Festvågtinden med utsikt over den lille “byen”.

I Henningsvær har jeg to favoritt-spisesteder: Lysstøperiet (for fantastiske kaker) og Trevarefabrikken for avslappet stemning og god mat.

5. Flakstad:

Flakstad må være verdens vakreste plass å telte på, bare se under! Et godt tips er å gå helt innerst til høyre på stranda for å telte (altså til høyre for den vanlige teltplassen). Her er det både langt færre folk og helt gratis å telte. Bare husk å ta med deg søppel så blir alle fornøyde! 🙂

Når du først er ved Flakstad må du oppleve Hustiden:

Hustinden er en medium vanskelig tur med en helt fantastisk utsikt. Det er en av de aller fineste turene jeg har gått i Lofoten og jeg vil definitivt anbefale å kombinere den med overnatting på Flakstad.

To andre spørsmål jeg ofte får er:

Når bør man reise til Lofoten?

Jeg pleier å anbefale mai til september, for færre turister anbefaler jeg mai eller september og for mest mulig sol anbefaler jeg de to siste ukene av juli eller de to første i august. Jeg har vært der de to siste ukene i juli de siste årene og det har nesten alltid vært sol.

Hvordan bør man reise til Lofoten?

Det aller beste er å ta fly til Leknes, et alternativ som antagelig er litt rimeligere er å ta fly til Bodø og deretter fergen over til Reine. Du kan komme deg rundt i Lofoten både med bil og buss 🙂

Et annet generelt tips jeg har er å bestille all overnatting veldig tidlig hvis ikke dere skal bo i telt. Jeg vil anbefale å bestille så mye som et halvt år i forveien hvis du har mulighet til det.

Sånn, det var mine beste tips for denne gang, jeg håper dere likte guiden, jeg har også laget en guide tidligere som dere kan sjekke ut her. Sjekk også gjerne ut min Instagram for flere bilder og inspirasjon og send meg en DM hvis dere lurer på noe mer.

//Maria

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *